Grafisk profil | Unitalent

LiU holding skapade under hösten 2015 ett nytt dotterbolag med namnet Unitalent. Dotterbolagets affärsidé är att förse näringslivet med studentkompetens i form av studentkonsulter. Vi skapade en unik och färgglad grafisk profil där kärnan i profilen är logotypen, och logotypsymbolen med sitt versala ”U”.

Grafisk profil till Unitalent - Edit&björnen reklambyrå
Grafisk profil till Unitalent - Edit&björnen reklambyrå
Workshop

Namnet UNITALENT arbetades fram på en namn-workshop som hölls av oss. Det nya bolaget behövde ett grafisk profil för att kunna börja arbetet med att forma och marknadsföra bolaget mot målgruppen, för arbete internt och externt. Den grafiska profilen skulle bli en grund att bygga vidare på och var viktigt att profilen skulle kunna utvecklas i och med att bolaget utvecklas över tid.

Design

Den grafiska profilen är och färgglad och bygger på färger som kontrastera varandra och skapar igenkänning. Kärnan är den unika logotypen med sitt versala “U”. Symbolens “vikta band” återfinns också designelement i profilen. Uppdraget resulterade i en profilmanual, trycksaker och en hemsida för Unitalent. Även mallar togs fram för att kunden ska kunna arbeta vidare och skapa profilmaterial. En perfekt start för Unitalent att bygga sitt varumärke på och sprida sitt budskap med!

Hemsidan är designad av oss på Edit & björnen och kodad av Hamrén webbyrå.