Jag vill göra skillnad | Mo Gård

Att arbeta på Mo Gård är inte som vilket jobb som helst. Du jobbar inte med maskiner som stannar när du lämnar ditt skift. Livet händer här och nu, och för de du arbetar med är du en viktig del av deras vardag, du är en förutsättning för att de ska kunna få leva livet fullt ut. Hos Mo Gård får du arbeta med personer som behöver dig. Detta ville vi förmedla i filmen, och rekryteringskonceptet ”Jag vill göra skillnad”

Mogård ville göra en rekryteringskampanj för att locka nya personliga assistenter till deras boenden. Målgruppen är bred, både locka ungdomar som vill ha sitt första jobb, men kanske ännu mer äldre som vill jobba länge på samma arbetsplats och utvecklas. De ville också framförallt att filmen skulle bygga stoltheten internt. Få personer som redan är anställda i Mo Gård att stanna kvar, kanske rekrytera inom organisationen. Viktigt var att filmen skulle vara mångsidig och både kunna användas på mässor, anställningsintervjuer och konferenser.

De ville att filmen skulle kännas respektfull, mjuk och ärlig. Det var viktigt att filmen fick rätt tonalitet. Att både berättelsen, scenerna, ljud och utsnitt visade Mo Gård på rätt sätt. När det handlar om att gå nära och skildra människors vardag, är det väldigt viktigt att hantera det med respekt. Mo Gård trodde att vi var rätt byrå för det här jobbet. Och vi är mycket stolta över att de valde att samarbeta med oss och att vi i sin tur valde att samarbeta med fantastiska Gryt Film, som lyckades fånga precis det uttrycket både vi och kunden var ute efter. Musiken är specialskriven av Emil Berg.